Puheenvuoroja aiheesta Kiina ja kehitys.

Sosialistinen harmoninen yhteiskunta ja ihmisoikeudet

Juha A. Vuori Tämä kirjoitus käsittelee harmonisen yhteiskunnan ja kiinalaisten ihmisoikeuskäsitysten suhdetta käsitteellisellä tasolla ja näiden käsitteiden merkitystä Kiinan ulkopolitiikalle. Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteerin Hu Jintaon […]
Mar 12, 2013 / Add Comment

Kehitysyhteistyö Kiinan kanssa

Auli Starck Kiina sanoin ja kuvin 4/2007 Kiinan nopea vaurastuminen on tuonut hyvinvointia miljoonille ja miljoonille ihmisille. Kehitysyhteistyöllä on ollut oma osuutensa köyhyyden vähentämisessä. YK:n Elintarvikeohjelma […]
Mar 12, 2013 / Add Comment

Ihmiskeskeskeinen kehitys

Outi Luova Kiina on onnistunut hyvin absoluuttisen köyhyyden vähentämisessä, mutta kaupunkien ja maaseudun väliset elintasoerot ovat kasvaneet Kiinassa poikkeuksellisen nopeasti viimeisen 15 vuoden aikana. Kiinan uuden […]
Mar 12, 2013 / Add Comment

Oikeudenmukaisuus kehityksen päämääränä

Kiina sanoin ja kuvin 2/2007 Oikeudenmukaisuus kehityksen päämääränä Tämä Kiinan inhimillisen kehityksen raportin lyhennelmä on vuodelta 2005. Se on ensimmäinen kokonaan kiinalaisin voimin tuotettu maaraportti YK:n kehitysohjelmaa […]
Mar 12, 2013 / Add Comment

Lohikäärmeen tanssi

Harry Zilliacus Kiina sanoin ja kuvin 2/2005 Lohikäärmeen tanssia seuraa lumoutuneena, henkeään pidätellen. Värikkyydessään se vangitsee katseet ja varastaa show’n, mutta liikkeissään se saattaa isokokoisena näyttää […]
Mar 12, 2013 / Add Comment