Miten käy kulttuurivaihdon?

Veli Rosenberg · Kiina sanoin ja kuvin 2/2008 Suomen ja Kiinan kansantasavallan välisellä kulttuurivaihdolla on pitkä historia: se alkoi jo kesällä vuonna 1952 ja hyvin laajana, […]
Mar 11, 2013 / Add Comment

FALUN GONG ja uskonnonharjoittamisen vapaus Kiinassa

Tauno-Olavi Huotari · Kiina sanoin ja kuvin 2/2008 Tauno-Olavi Huotari pohtii uskonnonharjoittamiseen suhtautumista niin perinteisessä Kiinassa kuin Kiinan kansantasavallassakin. Erityisenä tarkastelukohteena on Falun gong -liike ja […]
Mar 11, 2013 / Add Comment

Kiina ja urheilu

Tauno-Olavi Huotari · Kiina sanoin ja kuvin 2/2008 Pekingin olympiakisojen lähestyessä on kiinnostus herännyt myös vanhempaan Kiinan urheiluperinteeseen. Kiinalaiset itse ovat innokkaasti esitelleet muinaisia urheilumuotoja ja […]
Mar 11, 2013 / Add Comment

Kiina ja vuoden 1952 olympialaiset Helsingissä

Veli Rosenberg · Kiina sanoin ja kuvin 1/2008 Helsinkiä ja Pekingiä yhdistää, näin kiinalaisen olympiavuoden alkaessa, isännyys olympiakisoissa. Helsingissä vuonna 1952 pidetyt 15. olympiakisat olivat merkitykselliset – […]
Mar 11, 2013 / Add Comment

Länsimaalaiset Mantsu-Kiinassa

Tiina Airaksinen · Kiina sanoin ja kuvin 2/1999 ”Kaikki mitä ihmiset tarvitsevat elääkseen on yltäkylläisesti tarjolla tässä keisarikunnassa” Kiina oli houkuttanut länsimaalaisia matkustajia, kauppiaita ja lähetyssaarnaajia jo […]
Mar 11, 2013 / Add Comment

Musta tussi ja valkoinen paperi

Tapani Kajaste · Kiina sanoin ja kuvin 3/1995 Tutustuminen kiinalaiseen tussimaaalaukseen on riemastuttava kokemus. Huomaa, että kuvan voi tehdä aivan toisin kuin on totuttu. Pelkistetty muoto, […]
Mar 11, 2013 / Add Comment