Taijitunteja

Aika: 23.1. alkaen, keskiviikkoisin klo 19:00-20:00
Paikka:Porin nuorisotalo, alasali

Varusteina avoin mieli, liikkumisen salliva asu ja tasapohjaiset jalkineet. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kurssihinta on 60 € tai 7€/kertamaksu. Ensimmäinen kerta ilmainen.
Ohjaajana on sairaanhoitaja (eläkkeellä) Leena Vilponen, joka on harjoittanut taijia 1980-luvun puolivälistä saakka.

Taiji (kiinaksi taijiquan, 太极拳) on perinteinen kiinalainen taistelulaji, joka sopii hitaiden ja pehmeiden harjoitusten ansiosta kaikenikäisille ja -kuntoisille. Lajissa kehoa käytetään kokonaisvaltaisesti ja liikkeiden avulla pyritään kehon ja mielen rentoutumiseen. Kurssilla opetellaan Yang-tyylin 24-liikkeen yksinkertainen muoto,

Lisätietoa:  Leena Vilponen, leenavilponen@gmail.com, puh. 040 5377818

Kirjaston kiinalainen uusivuosi

Aika: Ti 5.2. klo 16:00
Paikka: Kaupunginkirjasto

Porin kaupunginkirjastossa vietetään kiinalaista uuttavuotta 5. helmikuuta. Kello 16 alkaen lapset voivat askarrella ohjatusti kartonkisikoja. Kello 17 lohikäärmekulkue lähtee kirjastolta (kantajia tarvitaan). Voitte ottaa omia lyhtyjä mukaan. Keskustakierros päättyy takaisin kirjastolle minkä jälkeen lastenosastolla luetaan kiinalaisia satuja sekä suomeksi että kiinaksi. Kirjaston tiloissa on myös pieni näyttely Leena Vilposen tuoman esineistön muodossa. Tervetuloa!

Kiinalaisen uudenvuoden illallinen

Aika: Pe 8.2. klo 18:30
Paikka: Ravintola Sakura

Kutsumme sinut viettämään uudenvuodenjuhlaa perjantaina 8.2. klo 18.30 Ison Karhun  kiinalaisessa Sakura-ravintolassa.

Luvassa on perinteinen kiinalainen juhla-ateria, horoskooppeja, tietokilpailu, arpajaiset eli mukavaa yhdessäoloa.

Hinta on 22€ henkilö, maksetaan ravintolaan.
Ilmoittautumiset:  leenavilponen@gmail.com tai puh 0405377818. Tervetuloa!

Aika: Ma 25.3. klo 17:00
Paikka: Ojantien toimintakeskus

*********************************

Menneitä tapahtumia:

Kuvia ja kertomuksia Kiinan muutoksesta

Aika: 27.11. klo 17:00
Paikka: Porin pääkirjasto

Porissa pidetään tiistaina, marraskuun 27 pnä klo 17 Porin pääkirjastossa tilaisuus, jossa esitellään Raimo Tuomisen tekemät matkakuvakirjat: ensimmäinen vuodelta 1975 ja toinen Porin osaston matkalta 2002. Luvassa kuvia ja kertomuksia Kiinan muutoksesta.

Keskisyksynjuhlan viettoa

Aika: Pe 28.9. klo 18:00
Paikka: The Merry Monk

Porin paikallisosasto juhlistaa Keskisyksynjuhlaa aterioimalla Reposaaressa The Merry Monk -ravintolassa 28.9. klo 18 kattauksessa Red Soho Chinese Dining -iltana.
Mikäli haluat osallistua iltaan, varaa pöytäsi The Merry Monkista puh. 044 9817401 ja mainitse varatessasi haluavasi Suomi-Kiina Seuran pöytään.

Seuralla ole tilaisuudessa erityistä ohjelmaa – nautimme vain toistemme pöytäseurasta.

Retki Ähtäriin

Porin paikallisosasto on suunnittelemassa retkeä Ähtärin pandojen luo 25.8.

Lisätietoja Kari Pyy 050 5574552

Jenni Tuomisen ja paikallisosaston näyttely

Aika: 29.5.–9.6.2018
Paikka: Porin kirjasto

Kiinalaista elämää esittelevä valokuvanäyttely Zhongguo – keskellä maailmaa kannustaa pohtimaan ja kyseenalaistamaan käsitystämme normaalista ja tavanomaisesta elämästä. Jenni Tuomisen ottamien valokuvien lisäksi näyttelyssä on esillä runsaasti kiinalaiseen kulttuuriin liittyviä esineitä ja julkaisuja Suomi-Kiina-seuran Porin osastolta.

Jenni Tuominen valmistui valokuvaajaksi Sataedusta Nakkilasta 2017. Zhongguo – keskellä maailmaa on hänen ensimmäinen näyttelynsä.

Näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 29.5. klo 16-17:30.

Lisätietoja Jenni Tuominen 050 5506757

Kevätjuhla

Aika: la 10.3.2018 klo 19:00
Paikka: Eteläpuiston kiinalainen ravintola

Ohjelmassa on herkullisen, runsaan perinteisen kiinalaisen juhla-aterian lisäksi horoskooppeja, tietokilpailu, arpajaiset ja paljon muuta. Ruuan hinta 23,00 €.
Muutkin, kuin seuran jäsenet ovat tervetulleita.

Ilmoittautumiset Leenalle puh. 040 5377 818 tai leenavilponen@gmail.com

Aika: ti 13.3. klo 17:00
Paikka: Yhteisökeskus (Otavankatu 3)

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokousasiat ja valitaan uusi puheenjohtaja.
Vuosikokousasioiden lisäksi mukana on valokuva-albumeita Porin osaston tapahtumista vuosien varrelta!

Kiinalainen uusivuosi

Aika: La 17.2.2018 klo 10 – 13.00
Paikka: Porin pääkirjasto

Koko perheen iloinen tapahtuma Koiran vuoden kunniaksi lauantaina 17.2. kello 10 – 13.00 Porin pääkirjastossa.

Aikataulu:

10–12:00          Askartele koira tai lohikäärme lastenosastolla

12:00                 Lohikäärmekulkue lähtee kirjasto-opistotalosta pienelle kierrokselle torin kautta, jonka jälkeen palataan kirjastolle.
Mukaan voi ottaa soittimia, joista lähtee kova ääni – lohikäärmeen iloksi. Säävaraus.

12:30–13:00    Kiinalaisia satuja Leena Vilposen lukemana
Tilaisuuksiin on vapaa pääsy!