Tulevat luennot

Luennoitsija: Jani Kaulo, Partner, Kolster Oy
Paikka: Lauttasaaren kirjasto
Aika: Ti 22.1. klo 17:15-18:45

Tavaramerkkien kaappaukset eivät ole enää yksisuuntainen ongelma, jossa länsimaalaiset yritykset joutuvat maksamaan sievoisia summia tavaramerkkioikeuksien palauttamiseksi Kiinan markkinoilla. Yhä useammat kiinalaiset brändit joutuvat vääriin käsiin Euroopassa – myös Suomessa. The Economist -lehti kirjoitti lokakuussa siitä, kuinka kiinalaiset brändinhaltijat kohtaavat samoja ongelmia Kiinan ulkopuolella kuin eurooppalaiset Kiinassa. Syytämme kiinalaisia mutta onko oma pesämmekään kunnossa?

Tule kuulemaan, kuinka The Economist -lehden haastattelema tavaramerkkijuristi Jani Kaulo kertoo kokemuksistaan kiinalaisten brändinhaltijoiden haasteista Euroopassa.

Menneet luennot

Ti 11.12. Suomalaista arkkitehtuuria Kiinassa

Luennoitsija: Pekka Salminen (professori, arkkitehti)
Paikka: Annantalo, auditorio
Aika: Ti 11.12. klo 17:15-18:45

Suomen vanhimpiin arkkitehtitoimistoihin lukeutuva PES-arkkitehtitoimisto on toiminut aktiivisesti Kiinassa vuodesta 2014  toteuttaen suuria rakennushankkeita ympäri Kiinaa. Vuonna 2011 yhtiö perusti Shanghaihin oman tytäryhtiön.  Uusin Kiina-hanke on juuri valmistunut Fujianin Fuzhoussa. PES-Arkkitehtien suunnittelema Strait Culture and Art Centre-kulttuurikeskus Fuzhoussa avattiin yleisölle 10.10.2018. Projektin pääsuunnittelija, arkkitehti Pekka Salminen kertoo seuran joulukuun Tiistailuennolla suomalaisen arkkitehdin kokemuksista Kiinassa.

Kuva: Fuzhoun Strait Culture and Art Centre (pesark.com)

Ti 16.10. Kiinalainen juttu – 33 Kiina-myyttiä, jotka vaativat kumoamista

Luennoitsija: Mari Manninen (tietokirjailija)
Paikka: Rikhardinkadun kirjasto
Aika: Ti 16.10. klo 17:15-18:45

Luulitko, että Pekingin ilmansaasteet ovat maailman pahimpien joukossa? Kuvittelitko, että kiinalaiset luontojaan suunnittelevat päätöksiään pitkälle? Oletko kuullut väitettävän, että vain Kiinan ystävämaat saavat pandoja? Tietokirjailija Mari Manninen on juuri kirjoittanut kirjan Kiinalainen juttu – 33 Kiina-myyttiä, jotka vaativat kumoamista. Nyt hän kertoo, mitkä ovat suomalaisten yleisimmät väärinkäsitykset Kiinasta. Miten ne ovat syntyneet? Miksi toimittajat ja jopa tutkijat lankeavat niihin yhä uudestaan?

Tilaisuudessa on mahdollisuus myös ostaa kirjaa tarjoushintaan 25,00 €
(norm. 31,00 €). Huomioithan maksuvälineenä tilaisuudessa käy vain käteinen.

Kirja tarjoushintaan Suomi-Kiina-seuran jäsenille myös netistä tilatessa! Lue lisää täältä.

Ti 25.9. Kiinan muuttuva media- ja viestintäkenttä

Luennoitsija: Mikko Puustinen (FM, EMBA)
Paikka: Lauttasaaren kirjasto
Aika: Ti 25.9. klo 17:15-18:45

Kiinan media- ja viestintäkenttä on kasvavan kiinnostuksen kohteena, mutta monille suuri tuntematon. Mitkä ovat siihen vaikuttavat keskeisimmät tekijät ja miltä sen kehitys lähivuosina näyttää? Luennoitsijana toimii  yli 15 vuotta Kiinan media- ja viestintäkenttään liittyvien asioiden parissa työskennellyt Kiina-asiantuntija Mikko Puustinen.

Ti 26.6. “Yhdenlaisissa äänissä ei ole mitään kuultavaa”
– Miesten välinen rakkaus Kiinan klassisessa kirjallisuudessa ja filosofiassa

Luennoitsija: Jyrki Kallio (FT)
Paikka: Metsätalo (Unioninkatu 40), 3. kerros, sali 8 (B313)
Aika: Ti 26.6. klo 17:15-18:45

Kuuluuko homoseksuaalisuus Kiinan perinteiseen kulttuuriin? Tätä kysytään nyt kiinalaisen kulttuuripiirin alueella kun Taiwan on ensimmäisenä Aasiassa hyväksymässä avioliitot samaa sukupuolta olevien henkilöiden välillä. Tutkija Jyrki Kallio kertoo, miten homoseksuaalisuutta erityisesti miesten välillä on kuvattu Kiinan klassisissa historiankirjoissa, runoissa ja romaaneissa, ja valottaa myös Mestari Kongin (Kungfutsen) näkemyksiä aiheeseen liittyen. Kirjallisuus osoittaa, että rakkaus ja seksi ovat Kiinassa aina olleet yhtä monimuotoisia kuin muuallakin maailmassa. Historiankirjat paljastavat puolestaan, että miesten välisille suhteille on ollut sijaa jopa keisarin hoveissa ainakin niin kauan, kun ne eivät vieneet liiaksi huomiota perheeltä ja hallintotehtäviltä. Luennon suositusalaikäraja on 15 vuotta.

Luento on osa Helsinki Pride 2018 -tapahtumaviikon ohjelmaa.