Menneet tapahtumat

Turun osaston vuosikokous

Aika: 22.3. klo 18:00

Turun osaston vuosikokous järjestetään 22.3. klo 18:00.
Ilmoittautumiset tilavarauksen takia viikkoa ennen tapahtumaa osoitteeseen sks.turku@gmail.com.

Tarkka paikka ja asialista lähetetään ilmoittautuneille lähempänä kokousta.

Keskustelutilaisuus: EU ja Kiina maailmanpolitiikassa

Aika: 14.2. klo 18:30–20:00
Paikka: Turun pääkirjasto, Studioauditorio
Vapaa pääsy!

Suomi–Kiina-seuran Turun paikallisosasto järjestää 14.2. yhteistyössä Schuman-seuran kanssa keskustelutilaisuuden “EU ja Kiina maailmanpolitiikassa ja globaalissa taloudessa” Turun pääkirjaston Studioauditoriossa.

Kiina on yksi globaalin talouden, politiikan ja turvallisuuspolitiikan nousevista valtioista, jonka nykyisen aseman vahvistumista edistää myös Yhdysvaltojen ennakoimattomaksi muuttunut ulkopolitiikka presidentti Donald Trumpin kaudella. Vaikka Kiina mielletään ensisijaisesti yhdeksi maailmantalouden vetureista, viime aikoina huomio on kiinnittynyt myös nk. terävän turvallisuuden (sharp security) voimistumiseen. Kiina näyttääkin pyrkivän vakiinnuttaman asemansa moninapaisen maailmanjärjestyksen aasialaisena napana.

Mitä Kiinan nousu tarkoittaa Euroopan kannalta, millaisia uhkia ja mahdollisuuksia Kiinan globaalin painon nousu tarkoittaa? Onko puheena ollut ”uusi silkkitie” Aasiasta Eurooppaan todellinen mahdollisuus Euroopalle? Millä tavoin voimistuvat alueelliset
jännitteet Aasian-Tyynenmeren alueella vaikuttavat Euroopan ja Yhdysvaltojen välisiin suhteisiin? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan sekä näistä että monista muista Kiinan ja Euroopan ajankohtaisiin suhteisiin liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuuden alustajina toimivat:

• Kimmo Elo (Helsingin yliopisto & Schuman-seura)
• Sanna Kopra (Helsingin yliopisto, Aleksanteri-instituutti)
• Jouko Rautava (Suomen Pankki, BOFIT)

Keskustelua juontaa Turun Suomi–Kiina-seuran puheenjohtaja Olli Hakala.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan maailmanpolitiikan ja globaalin talouden
ajankohtaisista kysymyksistä asiantuntijoiden kanssa!

Järjestäjät: Suomi–Kiina-seura Turku & Schuman-seura